Category Archives: Astrologie

Sterrenbeelden match

Erg leuke tool; de sterrenbeelden match van Elle. Je kan eenvoudig je eigen sterrenbeeld en die van je (toekomstige) partner aan geven. Vervolgens wordt zeer inhoudelijk aangegeven wat jij en je partner nodig hebben. Er verschijnt dus niet een simpele score, maar je kan er wel goed achter komen wat de aanvullende en tegenstrijdige eigenschappen van jou en je partner zijn. Kijk voor meer informatie op de Sterrenbeelden match van Elle.

Interessant: sterrenbeelden match, sterrenbeeld match

Eerste hemelfoto

De ruimtetelescoop Plancke heeft op basis van waarnemingen over de afgelopen 15 jaar een beeld gereconstrueerd van de eerste hemelfoto van wat het oudste licht van ons universum is. Het licht werd gemaakt in het heelal toen het universum pas 380.000 jaar oud was. De hemelfoto laat een bijna perfecte afspiegeling van het standaardmodel van de kosmologie zien.

Honderdduizenden jaren geleden zag de hemel, en onze sterrenbeelden, er dus zeer harmonisch en bijna perfect uit!

Sterrenbeelden kloppen niet

Wetenschappers stellen dat sterrenbeelden misschien best een goed beeld geven van onze persoonlijkheden, maar dat de sterrenbeelden helemaal niet meer kloppen. Het zit namelijk zo; de indeling van sterrenbeelden is bijna 3.000 jaar geleden gebeurd. En sindsdien is de stand van de zon en de maan flink veranderd. Daarboven was er nog een sterrenbeeld dat nooit is meegenomen, namelijk de zogenaamde Slangendrager. Deze wetenschappers, maar ook een belangrijk instituut zoals de NASA, is deze mening toegedaan!

Wat te doen? Gelukkig heeft de NASA een aangepaste kalender opgesteld. Kijk eens welk sterrenbeeld u eigenlijk bent;
Boogschutter 18 december – 18 januari
Steenbok 19 januari – 15 februari
Waterman 16 februari – 11 maart
Vissen 12 maart – 18 april
Ram 19 april – 18 mei
Stier 14 mei – 19 juni
Tweeling 20 juni – 20 juli
Kreeft 21 juli – 9 augustus
Leeuw 10 augustus – 15 september
Maagd 16 september – 30 oktober
Weegschaal 31 oktober – 22 november
Schorpioen 23 november – 29 november
Slangendrager 30 november – 17 december

Interessant: nasa sterrenbeelden

Bloedgroep zegt meer dan sterrenbeeld

In Japan gelooft men dat je bloedgroep veel zegt over je persoonlijkheidskenmerken. Niet je sterrenbeeld, maar je bloedgroep bepaalt je toekomst; “Je bloed is de sleutel tot de geheimen van je biochemische persoonlijkheid“.

 • Mensen met bloedgroep A zijn zorgzaam en loyaal. Ze zijn terughoudend over hun gevoelens.
 • Mensen met bloedgroep B zijn empatisch, maar wil minder de confrontatie aangaan. Hij is flexibel en een goeie vriend.
 • Mensen met bloedgroep AB zijn charmant en populair. Ze zijn spiritueel en een beetje vreemd, een tikje eigenzinnig. Tegelijk zijn het rationele mensen.
 • Mensen met bloedgroep O zijn natuurlijke leiders en goede sporters. Uitgaan, expressiviteit en passie staan centraal. Succes, erkenning en risico nemen zijn belangrijke begrippen.

 • Welke sterrenbeelden passen bij elkaar

  Welke sterrenbeelden passen goed bij elkaar? Partner astrologie is een heel studiegebied op zich dat hier uitspraken over doet. In principe moet je de complete horoscopen van twee personen naast elkaar leggen om echt een gefundeerde uitspraak te kunnen doen. Maar er zijn wel algemene uitspraken mogelijk.

  De volgende sterrenbeelden passen het beste bij elkaar;

  Interessant: welke sterrenbeelden passen bij elkaar, welke horoscopen passen bij elkaar, welke horoscopen passen samen, welke horoscoop past bij elkaar, sterrenbeelden passen bij elkaar, welke sterrenbeelden passen het beste bij elkaar, horoscoop vandaag maagd, welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar, welke horoscopen passen het best bij elkaar, welk sterrenbeeld past bij weegschaal